Om Rønnehus

Vores mission

At skabe et pusterum i familielivet, hvor både barnet og familien bliver sikret en god oplevelse hver gang.

Rønnehus ligger i Ranum vest for Aalborg, og er et aflastningshus for børn og unge med psykosociale, adfærdsmæssige og indlæringsmæssige udfordringer, herunder børn med diagnoser så som ADHD og autisme. Rønnehus tilbyder 5 pladser, med 5 børn og unge hver anden uge, i aldersgruppen 6-18 år, hvor de indplaceres, så de macher hinanden aldersmæssigt.

Et godt sted at være

Et ophold kan for familien og barnet være et tiltrængt pusterum, hvor en hverdag med psykosociale og adfærdsmæssige problemer tit kan virke udfordrende for alle. Vi er et pædagogisk tilbud, der lægger stor vægt på relationer mellem os voksne og barnet. Vi skaber et trygt, hyggeligt og behageligt sted for børnene at være, hvor de føler sig set, hørt og hvor de mødes med den forståelse, anerkendelse og nærvær de har brug for.

Vi bidrager til at styrke børnenes sociale kompetencer ved at give dem gode og succesrige oplevelser. Hos Rønnehus tager vi udgangspunkt i det enkelte barn, som altid vil være sammen med troværdige voksne.

Rønnehus tilbyder mange aktiviteter, herunder kan der blandt andet nævnes fysiske aktiviteter så som: Mad over bål, fodbold og brug af den nærliggende multihal. Børnene får derved mulighed for at skabe venskaber gennem diverse fællesaktiviteter.

Hos Rønnehus prøver vi at se udfodringen fra alle vinkler, hvor vi støtter både barnet samt den tilhørende familie, der altid skal føle sig velkomne. Vi går ind for tryghed og respekt for det enkelte barn, hvor de hos os mødes med den forståelse, anerkendelse og nærvær som de fortjener. Barnet har hos Rønnehus medindflydelse på dagligdagen, da det er vigtigt at barnet får gode og succesrige oplevelser.

Dette gør vi ved hjælp af 3 faglige tilgange

  • Anderkendende tilgang
  • Miljøterapeutisk tilgang
  • Strukturpædagogisk tilgang

Med dette håber vi at kunne reducere børnenes og de unges stress- og belastningssymptomer og skabe oplevelser, der kan huskes i fremtiden.

Til familien

Samarbejdet mellem familien og Rønnehus er en vigtig faktor, så aflastningen bliver tillidsfuldt. Derfor vil familien være med fra begyndelsen for at skabe et mere nuanceret billede af barnet. Når der er kommet ro på situationen, kan Rønnehus tilbyde familierådgivning, hvor det vil være muligt at rådgive familien i hjemmet.